6 veljače, 2016

Druženje sa štićenicima Zajezde i korisnicima Loborgrada

Forumaši KZŽ su subotu, 6.2.2016.g., proveli družeći se sa štićenicima Zajezde i korisnicima Loborgrada.

Nastavak na našu božićnu akciju prodaje ukrasa je upravo jučerašnji posjet navedenim ustanovama. Kako u Zajezdi postoji 6 odgojnih grupa, ravnatelj centra g. Srđan Đakula nam je rekao kako bi im dobro došli stalci za sušenje rublja i to po jedan u svakoj grupi. Zajedno sa djelatnicima i štićenicima smo prošetali centrom te smo imali prilike vidjeti koliko je toj djeci teško, no ipak su sretni što se ima tko za njih brinuti. U pripremi imaju nekoliko projekata za što su čak i financirani iz EU fondova, ali najveći problem im je i dalje star i dotrajan krov.
U Loborgrad smo donijeli 2 cd playera po naputku g. Dubravka Žerjavića, ravnatelja tog doma za organizirano stanovanje. Bili smo u posjeti kući u kojoj žive 4 starije osobe koje se odlično slažu i uz malen budžet uspiju normalno živjeti. Iz različitih su dijelova države, nikada se nisu prije sreli a sada već i osvajaju medalje u plesnim natjecanjima i sposobni su skladno živjeti.

”Ljudima je prije svega potrebno osigurati normalne životne uvijete,a u odgojnom centru Zajezda i centru za organizirano stanovanje Loborgrad svi se mnogo trude oko toga. Bitno nam je da se naši članovi uključe u ovakve akcije te da sami uvide koliko ima raznolikosti u našoj Hrvatskoj. Ideje i snaga naših mladih članova su uvijek dobrodošle i pozdravljane od strane ravnatelja i odgajatelja, a ovim putem Vas pozivamo da i Vi doprinesete ukoliko ste u mogućnosti.” istaknula je Dubravka Mirt, tajnica FM SDP KZŽ.

Odjeća, obuća i namještaj su uvijek potrebni a kontakt podatke možete pronaći na:
http://www.srednja.hr/…/centar-za-odgoj-i-obrazovanje-zajez… i na http://www.lobor-grad.hr/index.html