19 prosinca, 2015

Humanitarni turnir u belotu

FM SDP-a Zabok i FM SDP-a Bedekovčina organizirali su 19. prosinca 2015. humanitarni turnir u belotu u prostorijama DVD-a Pavlovec, u Pavlovcu Zabočkom.

Cilj humanitarnog turnira bio je ostvariti božićne želje dvjema maloljetnim djevojčicama od 6 i 10 godina. Naime, radi se o djevojčicama koje se nalaze u teškoj životnoj situaciji te su zbog obiteljske problematike djevojčice trenutno smještene u udomiteljskoj obitelji. Forumu se za pomoć obratila biološka majka djevojčica kojoj su se djevojčice povjerile kako bi ispod bora željele bicikl i romobil. Iako je često teško priznati i zatražiti pomoć, majka je sve svoje osjećaja stavila sa strane samo da svojoj djeci omogući sretan Božić. Kada su “forumaši“ čuli priču o nesretnoj sudbini djevojčica, odmah su prionuli na zadatak te u tom cilju organizirali humanitarni turnir u belotu. Odaziv na ovakav turnir humanitarnog karaktera bio je izrazito velik te se uspio sakupiti potreban novac za kupnju bicikla i romobila. Prije svega, važno je zahvaliti svim ljudima velikog srca koji su podržali humanitarnu akciju te sudjelovali u turniru. Također, veliku humanitarnost pokazali su i bistro-pizzeria „Tom Tom“ iz Zaboka, bistro-pizzeria „Lilly“ i bistro-pizzeria „Kod Tome“ iz Bedekovčine kao sponzori koji su osigurali nagrade za prva tri mjesta.

22.prosinca “forumaši“ iz Bedekovčine i Zaboka posjetili su djevojčice kod njihove udomiteljske obitelji te ih iznenadili poklonima za Božić. Osim iznenađenja, “forumaši“ su imali kvalitetno druženje sa djevojčicama koje je bilo ispunjeno igrom, srećom, osmjesima i ljubavlju te možemo reći da su omogućili curicama sve ono što ovo blagdansko vrijeme podrazumijeva. Svi akteri ovo prekrasne priče potrudili su se kako bi djevojčicama, unatoč njihovoj teškoj životnoj situaciji, vratili osmijeh na lice te omogućili sretan Božić. Forum mladih SDP-a vodi se tezom da se ljubav ljubavlju vraća te još jednom zahvaljujemo svima koji su prisustvovali humanitarnom turniru i tako omogućili curicama ostvarenje njihovih želja jer ne postoj ništa ljepše od dječjeg osmjeha na Božićno jutro te uzvraćene dječje ljubavi.