24 prosinca, 2015

Humanitarni turnir u belotu

Tradicionalno već, odlučili su skupiti snage i pomoći siromašnim mještanima općine, kako bi im barem malo olakšali život za vrijeme blagdana. Tako, prošlog su vikenda, uoči blagdana, Forum mladih i Forum žena SDP-a Velikog Trgovišća  organizirali su humanitarni turnir u belotu te akciju prikupljanja namirnica za  potrebite obitelji  na području općine Veliko Trgovišće.
Nastavak je to već otprije najavljenih akcija, a kojima će se pred Božić obradovati mladi, stari, ali i djeca.

Humanitarnim turnirom u belotu smo prikupili 1300 kuna, a akcijom prikupljanja namirnica smo željeli prikupiti još namirnica ne bi li naši potrebiti dobili više za blagdan- rekla je Lucija Buhin, predsjednica foruma.
Mještani su tako donirali 20-ak kilograma brašna, isto toliko ulja, ostalih živežnih namirnica, ali i slatkiša za djecu. Novcem prikupljenim na turniru  kupili smo još namirnica  te uz pomoć patronažne sestre Anite Ljubičić, na Badnjak podijelili pakete potrebitim obiteljima na području općine.

Ne može se ničim nadomijestiti osjećaj koji nas prožima kada smo na terenu, kada nas dočekaju s osmijehom na licima, ali i sa suzama u očima, slažu se forumaši – zaključila je Buhin.