12 lipnja, 2015

Konstituirajuća sjednica

Forum mladih SDP-a Krapinsko – zagorske županije održao je konstituirajuću sjednicu Županijskog odbora na kojoj je za novu tajnicu županijske organizacije izabrana Dubravka Mirt iz Donje Stubice.

Predsjednica županijske organizacije Agata Cvitić  podnijela je Izvješće o radu za mjesec svibanj te plan aktivnosti za naredno razdoblje iz kojeg se lako može zaključiti da unatoč ljetu, FM SDP KZŽ itekako ima mnogo aktivnosti na svom repertoaru.

Obzirom da su se neki članovi po prvi puta susreli sa radom u Županijskom odboru, predsjednica je prisutne uputila u način rada te u njihove zadaće i odgovornosti.

 

Gošća sjednice bila je Jasna Petak, zamjenica župana KZŽ, koja je održala kratku prezentaciju „Mladi ljudi u KZŽ“. Prezentirala je programe i kriterije stipendiranja učenika i studenta koje sprovodi županija. Napomenula je kako je bitno i socijalno ugroženim izvrsnim učenicima omogućiti doškolovanje i razvijanje  svojih talenata u pravom smjeru. Sa nazočnima je podijelila podatke o kretanjima mladih na tržištu rada te govorila o mjerama zapošljavanja. Spomenula je i Udrugu mreža Zagor koja zagovara socijalnu politiku i zdravstvenu zaštitu mladih, a kojoj je demografsko građanstvo i kultura od važnog značaja. Zamjenica župana također je predstavila Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja općih akata KZŽ. Napomenula je kako se putem web stranice županije mladi mogu uključiti u diskusiju i donošenje odluka na županijskoj razini. Po završetku prezentacije, otvorena je rasprava gdje su nazočni forumaši i fomašice mogli postavljati pitanje te iz prve ruke doznati sve potrebne informacije.