1 ožujka, 2016

Obilježen dan narcisa

fm sdp kzz
U tradicionalnoj akciji suradnje FM SDP KZŽ sa SDFŽ KZŽ prodano 13.000 narcisa!
Ovog smo vikenda udružili snage sa SDFŽ KZŽ, te smo u suradnji s udrugom ”Zlatno srce” iz Zaboka, organizirali je već tradicionalnu humanitarnu akciju prodaje narcisa pod nazivom: „Svaka narcisa je nada za oboljelog od raka – budi i ti nečija nada”. Diljem županije je obilježen dan koji je posvećen prevenciji i ranom otkrivanju kao i svim oboljelima od raka dojke. Na razini županije prodano je preko 11 tisuća narcisa te je prikupljeno  11.573,85 kuna. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju medicinske opreme za rano otkrivanje i liječenje raka u Općoj bolnici Zabok.
Danom narcisa imamo priliku da naglasimo važnost prevencije te ranog otkrivanja raka dojke, ali i općenito otkrivanje bilo kakve vrste karcinoma. Sama važnost pravodobnog otkrivanja oboljelima daje mogućnost izlječenja i do 90 posto. Svjesni smo da stopa oboljelih 
od karcinoma iz godine u godinu sve više raste, tako je u Republici Hrvatskoj broj oboljelih žena u 2015. godini od raka dojke više od 2200, a podaci o smrtnosti govore da umire više od tisuću žena. Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu akciju te time postali nečija nada.”, izjavila je Lucija Buhin, potpredsjednica FM SDP KZŽ koja je ujedno i koordinatorica cijele akcije.