22 ožujka, 2016

” Rasprava o položaju i zastupljenosti mladih u stranci ”

” Rasprava o položaju i zastupljenosti mladih u stranci ” naziv je tematskog druženja koje je proteklog vikenda okupilo 120 članova i članica Foruma mladih SDP-a iz cijele Hrvatske  u Termama Tuhelj, u organizaciji Foruma mladih SDP-a Krapinsko – zagorske županije.

Panelisti i moderatori rasprava bili su Dan Špicer, bivši predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske i Srđan Subotić, bivši predsjednik FM SDP-a Zagreb i bivši predsjednik Glavnog odbora FM SDPH,  a gost okruglog stola bio je predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović.

Podršku su svojim sudjelovanjem dali i krapinsko zagorski župan Željko Kolar te bivši predsjednici županijskog Foruma mladihMarko Vešligaj, inače potpredsjednik SDP-a Krapinsko – zagorske županije i gradonačelnik Pregrade, Darko Herak i Ivan Habulin.

” Naglasak druženja bio je na stvaranju zaključaka koje će nam omogućiti bolju osviještenost aktivnog djelovanja u svrhu jačanja položaja i zastupljenosti mladih unutar stranke i društva. Smatram da je Forum mladih SDP-a Krapinsko zagorske županije primjer pozitivne suradnje između Foruma mladih i stranke što je vidljivo kroz aktivnosti koje provodimo, zastupljenost članova u tijelima lokalnih  i županijske organizacije te predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave. ta

U demokratskom društvu osnova bilo kojeg razvoja je razgovor i rasprava te razmjena iskustava. Ponosna sam što smo ovoga vikenda imali prilike ugostiti forumaše i forumašice iz cijele Hrvatske, a još važnije što smo iskoristili priliku da otvoreno razgovaramo među sobom a i sa aktualnim predsjednikom Zoranom Milanovićem o problemima i pitanjima koja nas kao mlade osobe dotiču i zanimaju. Pokazalo se da postoji ogroman interes za ovakav način razgovora te se nadam da će sličnih inicijativa od strane Foruma mladih biti i u budućnosti” –  poručila je  predsjednica FM SDP Krapinsko – zagorske županije Agata Cvitić.

Galerija slika